SERIE CARD OMV BASIC:   710109 - 204314 - CNP / CIF:   

Info CARD OMV

 

Conferinta Online

 

PRIMA PAGINA

Birou Virtual

UTILIZATOR: (CNP/CIF)

PAROLA: (primita pe mail)

 

Reduceri la Parteneri

Oriunde vezi acest afis!
catalog parteneri »

 

 

 

 

Echipajul A-CAR, locul III in clasamentul Open, la Trans Carpatic Rally Raid 2014 Imprimare Email

Articol preluat de pe www.autostiri.ro:

Reflexele toamnei s-au oglindit în natură iar freamătul organizării Trans Carpatic Rally Raid a răzbit dincolo de granițele Romaniei. La startul competiției, alături de cele patru echipaje din Italia, s-a prezentat și un echipaj bulgar.

Startul festiv și superspeciala de vineri 03 octombrie au atras cateva zeci de spectatori care s-au bucurat de spectacolul oferit de concurenți. Sâmbătă, în prima zi de rally raid, au luat startul 8 piloti pe motociclete, 2 la ghidonul quad-urilor și 21 de echipaje cu mașini de teren.

Sâmbătă 04 octombrie, Catalin Badoi #1, Ionut Florea #15 și Vlad Tiglariu #17 au deschis calea la moto, iar la auto Vincenzo Cangi / Paolo Manfredini #269, Roberto Camporese / Catherine Lefebvre # 223 și Domide Ovidiu / Ilea Radu #110.

Dacă la start lucrurile păreau relativ simple, iar road book-ul era cât se poate de clar, traseul ales cu grijă de organizatori le-a creat câteva dileme participanților. Ritmul alert impus de echipajele din Italia și Bulgaria a determinat schimbarea și adaptarea strategiei de concurs pentru echipajele din România.

Surpriza a venit din partea echipajului brașovean Dan Berger / Goran Gabriel #117 – Jeep Cherokee care a terminat prima zi pe locul 1 la auto. Tributul plătit de echipaj: două telescoaspe rupte. În clasamentul provizoriu aceștia au fost urmați de Roberto Camporese / Catherine Lefebvre # 223 – Mitsubishi Pajero, Rusu Adrian / Turdean Tudor #160 – Opel Frontera, în timp ce echipajul Leonte Mihai / Stoica Mihai #113 – Arover reușea să-și conserve poziția a 4-a în clasament. La moto lucrurile s-au așezat pe făgașul preconizat: Somodean Ioan #666 – Husaberg, Mihai Ban #25(quad) – Yamaha Raptor și Vlad Tiglariu #17 – KTM EX Racing se aflau la conducerea cursei.

Duminica 05 octombrie echipajul italian Roberto Camporese / Catherine Lefebvre # 223 a reușit să recupereze pe traseu diferența de un minut față de ocupanții locului unu dar și să câștige rally raid-ul la o diferență de 29 de secunde. În clasamentul Open au fost secondați de echipajul Dan Berger / Goran Gabriel #117, respectiv de Domide Ovidiu / Ilea Radu #110. La moto cursa a fost câștigată de Somodean Ioan #666, urmat de Mihai Ban #25(quad) și Catalin Badoi #1. La promo auto locul 1 a fost ocupat de Bob Alin / Mates Marius #214, urmați de Otoman Robert / Marinescu Cristian #225 și Pascale Ovidiu / Popa Marian #36.

    

    

    


LOCUL I , Clasament Open, 
Auto – Roberto Camporese – Italia: “Am așteptat de mult acest rally raid și sunt foarte bucuros de rezultatul obținut. Am rămas impresionat de determinarea echipajelor din România. În cea de a doua zi am forțat și nu a lipsit mult să pierdem locul pe care l-am obținut. Felicit organizatorii și concurenții pentru acest minunat concurs. Traseul a fost superb. Voi reveni cu drag ori de cate ori voi avea ocazia.


LOCUL II , Clasament Open, Dan Berger – Romania: “Am sperat până în ultimul moment că vom reuși să ocupăm locul întâi. Ritmul infernal din prima zi ne-a lăsat fără suspensii iar duminică am încercat să ne conservăm poziția și să păstram un ritm alert. Sunt fericit că am reușit să ocupăm poziția secundă la Open. Traseul a fost interesant, frumos cu repere care

LOCUL III , Clasament Open, Ovidiu Domide - Pilot Echipaj A-CAR Romania: "Per total am facut un raliu bun, cu mici greşeli de navigaţie, greşeli pe care mi le asum şi eu, deoarece, avand o experienţa mai mare puteam sa corectez anumite aspecte. A fost o cursă în care am fost sub o presiune maximă, pentru a recupera tot ce am pierdut la primele doua speciale. O cursă care a testat fiabilitatea maşinii, o cursă în care m-am testat pe mine... Îi mulţumesc colegului meu de la A-CAR, Radu Ilea, ca a acceptat să-mi stea în dreapta, un loc foarte important, pe care nu îl poate ocupa oricine. "

LOCUL III , Clasament Open, Radu Ilea - Navigator Echipaj A-CAR Romania: "Am participat la Trans Carpatic Rally-Raid la invitaţia colegului meu de la A-CAR, dl. Vicepreşedinte Ovidiu Domide, care, spre bucuria mea, mi-a propus să îi fiu copilot. El este un împătimit cu ştate vechi al acestui sport, multiplu campion naţional, în timp ce pentru mine a fost prima întalnire cu roadbookul. Din păcate, acest lucru s-a văzut în primele două probe speciale, când nu am reuşit să ţin pasul cu el şi, drept urmare, am pierdut minute preţioase. Am reuşit sa revenim în celelalte trei speciale, pe care le-am şi câştigat, însă nu am putut recupera suficient încât să ne clasam pe locul întâi, loc pe care, cred eu, pilotul şi maşina echipajului nostru l-ar fi meritat. Dar, până la urmă, nici locul trei la general nu este rău şi cred că, mai mult decât poziţia în clasament, contează pasiunea şi unitatea celor implicaţi, nişte oameni extraordinari, alături de care am fost onorat să petrec trei zile de vis. Felicitări organizatorilor şi tuturor concurenţilor, şi îi mulţumesc lui Ovidiu pentru această experienţă incredibilă! "


TRANS CARPATIC RALLY-RAID 2014 este un concurs organizat de Trans Carpatic Club, Dracula Rally-Raid, Arover, cu sprijinul Instituției Prefectului Brașov, al primăriilor Sânpetru, Rupea, Feldioara, Hălchiu și Tărlungeni, al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov și al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov.

Parteneri: Hotel restaurant STOP, PRO X, X-1R, Avincis, Balcar, Bus Trade SRL, Ideea One, Auto Friends, Medecon, service auto Friends, Șapte Seri și Autostiri.ro.